tomenu

Sušené ovocie

 

Sušenie ovocia je najstarší spôsob konzervovania, ktorým získavame trvanlivé potraviny, ktoré môžeme konzumovať v každom ročnom období. Sušené ovocné plody sa pripravujú len z kvalitného zdravého ovocia. Sušením na rozdiel od zavárania a zmrazovania sa v ovocí (alebo zelenine) zachováva až 85% vitamínom. Sušené plody si zachovávajú aj potrebné minerály. Sušené ovocie je vhodné pre diéty, pretože obsahuje málo sacharózy a veľa fruktózy. Mali by sme nimi častejšie nahradiť konzumáciu sladkostí, zákuskov a iných cukroviniek.

 

Určite nie je výhodné, ak sa sušené ovocie namáča do čokolády a už vôbec nie do cukru. Kandizovanému ovociu je preto lepšie sa vyhnúť. Pokiaľ máme chuť na skutočne dobrú a zdravú maškrtu, vhodným tipom je kombinácia sušeného ovocia a orechov. Vynikajúco chutia napríklad sušené slivky s vlašskými orechmi. Vyskúšajte, budete nadšení!

tomenu